Eventyr og magi rett inn på skjermen din!

Det var en gang en spillutvikler som fikk ideen om å begynne å lage spill inspirert av gamle eventyrfortellinger. Navnet på utvikleren og spillet de utviklet har forsvunnet med tiden. I senere tid er det flere spillutviklere som har sett verdien i å la seg inspirere av gamle eventyr, magi og mystikk.
Den fremste utvikleren innenfor denne sjangeren er nok uten tvil Netent, de er nemlig kjent for å lage de mest innovative og gjennomførte spillene. Man føler at man blir dratt inn i spillene deres på grunn av deres fantastiske dybde, grafikk, lydspor og animasjoner.

Kritikerrost serie

Dette kommer særlig til syne i deres «Fairytale Legends»-serie. Disse kritikerroste spillene, som for eksempel «Hansel & Gretel» og «Red Riding Hood» er tydelig inspirert av eventyrfortellingene man hørte som barn. Arbeidet til Brødrene Grimm har transcendert kulturelle endringer og har bestått tidens tann.

Eventyrene har vendt tilbake

Det finnes tydelige tegn i tiden som peker mot at vi har begynt å vende tilbake til de gamle klassiske eventyrfortellingene. Blant annet kommer det hvert år en ny Disney-film ut på kino som fortryller små og store, i tillegg til dette bidrar også Netflix-serier som «Grimm» og «Once Upon a Time» til at vi har vekket vår gamle eventyrlyst til live. Selv om vi blir eldre virker det som om vår interesse i eventyr aldri egentlig helt forsvinner.

Spilleautomater med stjernestøv

Uansett hvilket eventyr du liker best, så vil du garantert finne et par spilleautomater som er inspirert av fortellingen, uansett om det er «Snøhvit», «Alice i Eventyrland» eller «Rødhette». I tillegg til de mest berømte eventyrene finnes det også flere mindre kjente fortellinger som spillutviklere har latt seg inspirere av de siste årene. Disse fortellingene skjer ofte med en magisk skog som bakgrunn, hvor magi og mysterier gjemmer seg bak trestubber og steiner. Vanligvis er spillets symboler utformet med gjennomsiktige eller sterke farger for å skape følelsen av magi og mystikk.

Mens du spiller på disse eventyr-inspirerte-spilleautomatene vil du med jevne mellomrom høre tilfredsstillende lydeffekter som blir fulgt opp av animasjoner av tryllestaver eller magiske vesener som kommer bærende på bonuser eller free spins. Det er veldig få spillutviklere som ikke har forsøkt å skape en spilleautomat inspirert av eventyr. For eksempel har Endorphina laget en spilleautomat med 20 betalingslinjer, som enkelt nok heter «Fairy Tale». Det er også verdt å sjekke ut 2 By 2’s sin automat ved navn «Faeries Fortune». Den har 40 betalingslinjer, medium variasjon og har helt opp til 16 gratisspins.

De største er også de beste

For å være helt ærlig, så må du nok vende nesa mot de største utviklerne for å få mest mulig underholdning. Prøv for eksempel et spill fra Playtech, NetEnt eller Yggdrasil, disse selskapene har flere spilleautomater som er inspirert av eventyr og andre fortellinger. Om du for eksempel har lyst til å spille på en automat inspirert av Snøhvit-eventyret vil du ha flere ulike varianter å velge blant, eksempelvis «Snow White The Poison Apple» av Betsoft

Om du er på utkikk etter spilleautomater inspirert av eventyr vil du snart finne ut at Netent er den utvikleren som har flest slike spilleautomater. «Jack and the Beanstalk» er faktisk det mest spilte spillet til nettopp Netent, og er inspirert av en gammel fortelling. Den samme utvikleren har også stilige spill inspirert av legenden om Robin Hood.

Microgaming er også glad i gamle fortellinger og har laget en automat de kaller Rhyming Reels, som er inspirert av flere historier samtidig. De lar dermed mange kjente og kjære figurer dukke opp på hjulene underveis i spillet, blant annet de tre små grisene som prøver å beskytte seg mot den store, stygge ulven.